Lovisa Hedin uttagen till VM-landslaget

Lovisa Hedin från Norberg är uttagen till svenska landslaget i innebandy inför VM som avgörs i Singapore 2-10 december.

– Såklart ska det blir superkul att få spela VM och representera Sverige i ett mästerskap, det är något man har drömt om sen man var liten, säger Lovisa till Fagersta Nyheter.

Lovisa Hedin

Världsmästerskapet i innebandy är en turnering som återkommer varje år, udda år på damsidan och jämna år på herrsidan. Här ställs de 16 bästa landslagen i världen mot varandra för att avgöra vilken nation som är den bästa. Lovisa, som är målvakt i svenska mästarna Thorengruppen IBK i Umeå, är en av fyra debutanter i landslaget.

– Jag är väldigt stolt över mig själv att jag har tagit mig dit jag är idag, resan har varit tuff men i slutändan har all tid jag lagt ner varit värd varenda sekund. Jag är också tacksam över att jag får denna möjlighet och jag ska bidra med allt jag kan för att Sverige ska få ta med sig guldmedaljen hem från Singapore.

– En mycket stark trupp med härliga ingredienser. En trupp med bred spets. Många spelare i den här truppen kan vara avgörande i stora matcher, säger förbundskapten Åsa Karlsson till Svenska Innebandyförbundets hemsida.

%d bloggare gillar detta: