Per-Ols föll mot Sala efter jämn drabbning

Det blev en spännande uppgörelse mellan topplagen Per-Ols och Sala Silverstaden i division 2 i Fagerstahallen på söndagen. Efter en mycket jämn kamp i två perioder var Silverdamerna starkast på slutet och vann drabbningen med 10-7 (3-3, 2-2, 5-2).

Tremålsskytten Linnéa Wennmyr sätter 2-1. Foto: Jörgen Hjerpe.

Sala tog ledningen efter knappt tre minuter men elva minuter in i första perioden kunde Kajsa Pettersson kvittera. Några sekunder senare gav Linnéa Wennmyr Per-Ols ledningen och kort därefter satte Kajsa Pettersson 3-1. Men innan perioden var slut hann gästerna både reducera och kvittera.

6.27 in i den andra tog Per-Ols åter ledningen då Lovisa Fagerström sköt in 4-3 men bara sekunderna efter kvitterade Sala igen. Sedan Linnéa Wennmyr gjort 5-4 lyckades Sala åter få till en kvittering och även denna period slutade oavgjord.

I den sista var Silverstaden starkast och efter att Linnéa Wennmyr kvitterat till 6-6 gick de upp till 9-6. Knappt nio minuter in i perioden reducerade Kajsa Pettersson men Sala gick upp till 10-7 och behöll den ledningen matchen ut.

Sala gick därmed upp i serieledning med Per-Ols som tvåa och därmed kvar ovanför slutspelsstrecket med IFK Arboga på tredje plats, även de med 12 poäng efter fem omgångar.

%d bloggare gillar detta: