Per-Ols besegrade Sala efter stenhård kamp in i det sista

Även Per-Ols herrars match mot Sala Silverstaden på söndagen blev en jämn och oerhört spännande tillställning. Fagerstalaget vann bortamatchen i division 2 med 7-6 (1-2, 3-2, 2-2, 1-0) efter förlängning.

Linus Persson, matchhjälte.

Knappt sju minuter in i första perioden gav Joakim Rauhala Per-Ols ledningen men Sala kvitterade och ledde med 2-1 efter första perioden. En och en halv minut in i den andra kvitterade Emil Reijonen och efter sju minuter gav Liam Kaapanen Per-Ols ledningen med 3-2.

Efter att hemmalaget kvitterat en kvart in i den andra var Kaapanen fint framme med en minut kvar av och gav åter Per-Ols ledningen. Den varade dock bara 20 sekunder innan Sala satte 4-4.

Sju minuter in i den sista gav Joakim Turunen Per-Ols ledningen och drygt en minut senare ökade Wilmer Parkatti på till 6-4. Men hemmalaget lyckades reducera och kvitterade nio minuter in i perioden. Det blev ett gastkramande slut där Per-Ols tog timeout med sex minuter kvar för att styra upp spelet.

Med drygt en minut kvar drog Oscar Svedlund på sig en utvisning för obstruktion men Per-Ols lyckades hålla emot attacken från Sala och matchen gick till förlängning. Knappt en minut in i den fick hemmalaget en man utvisad och Linus Persson utnyttjade tillfället och sköt in Per-Ols segermål.

%d bloggare gillar detta: