Stort gensvar på uppropet att rädda Fagerstas vårdavdelning

Klart är att Fagerstaborna är beredda att ta kampen för vården på hemmaplan. På bara två dagar har Facebookgruppen ”Rädda Fagersta sjukhus avd 1” fått 750 medlemmar.

FN:s artikel om att Amanda Lindbom Frisk startat ett upprop för att få boende i norra länsdelen att engagera sig i kampen för att rädda sjukhusets enda kvarvarande vårdavdelning blev gårdagens mest lästa.

Bland de som gjort inlägg på uppropsidan finns Fagerstas kommunalråd Åsa-Märta Sjöström, som skriver så här:

För 20 år sedan gick Fagerstaborna man ur huse för att i fackeltåg demonstrera mot nedläggningen av akuten och operation. Men det hjälpte inte. Det som hände var att Socialdemokraterna förlorade makten över dåvarande Landstinget, vilket ledde till att vårdcentralen privatiserades.

Nu handlar det om vårdavdelningen där sjuka läggs in för sluten vård. Ofta rör det sig om gamla människor. Och det är tydligt att närheten har stor betydelse såväl för de som vårdas som för anhöriga. Här är några andra inlägg på gruppens sida:

%d bloggare gillar detta: