Varför skära ned på städningen?

INSÄNDARE

Det tog tid att till slut få mina föräldrar att ge med sig för mina påtryckningar om att ta emot hjälp från hemtjänsten i Fagersta. Jag hade heller inte räknat med att det skulle fungera särskilt bra från dag ett vilket visade sig vara helt fel – allt fungerade!

Det gick så bra med städning och tvättning att någon matlåda även beställdes. Så när allt damm lagt sig började frågan dyka upp på nytt – är verkligen hemtjänsten i Fagersta så här välfungerande och svaret lät inte vänta på sig.

Idag satt mina föräldrar och viftade med ett papper de uppfattade vara tvingade att skriva under med blixtens hastighet, för att tillåta nedskärningar på städningen. Det var tydligen tiden som saknades för att städa det sista rummet i lägenheten.

Min mamma har jobbat som lokalvårdare i större delen av sitt yrkesverksamma liv och jag kan ta gift på att “hus i helvetet” hade brakat loss om hon vid något tillfälle hade fått direktiv om att utelämna sista rummet vid städning hos någon förskola eller annan kommunal byggnad hon för dagen fick i uppdrag att städa.

Som närstående uppkommer frågan – finns det så mycket pengar för kommunen att hämta in hos mina föräldrar att det lönar sig att ta bort sista rummet och för det andra, gäller denna princip även inom flera kommunala verksamheter, att man får äran som områdeschef att välja ut vilka rum som städas varannan gång. Jag vänder mig i första hand till de av Fagersta kommuns politiker och chefer som känner sig träffade av beslutet.

Niklas

%d bloggare gillar detta: