Seco tar upp mäns ohälsa på internationella mansdagen

På måndag uppmärksammar Seco den Internationella mansdagen, som är till för att sätta fokus på mäns hälsa. Erik Widlund kommer att hålla en öppen föreläsning om hur livet återvände efter en lång, djup depression med självmordsförsök.

Bakgrunden till initiativet är att män inte söker hjälp eller vård i samma utsträckning som kvinnor gör, särskilt vid psykisk ohälsa. Det är fler män som skadas eller dör i olyckor och de har även större risk för att hamna i missbruk. Av de som begår självmord i Sverige är 70 procent män.

Erik Widlund

Som en del i företagets arbete mot ohälsa har Seco bjudit in Erik Widlund som är ambassadör för Hjärnkoll att prata om sin upplevelse i livet. I hans föreläsning får åhörarna följa honom när han hamnar i en oönskad livssituation, där psykisk ohälsa tog över och lämnade ett tomt skal av hans tidigare jag.

Widlund berättar ärligt, avskalat och fängslande om åren som handlade om döden för honom. Paranoia, depression, självhat, självmedicinering, självskadebeteende, självmordsförsök, anhörigas kamp och vändningen till livet. Han berättar om kärleken från hans mor som höll honom vid liv under så många år då han såg självmord som den enda lösningen.

I samband med föreläsningen kommer personal från företagshälsovården att finnas på plats för att svara på frågor kring ämnet.

Personalchef Alexandra Collins finns också tillgänglig för att svara på frågor om Secos arbete kring friskvård.

%d bloggare gillar detta: