Norberg kan inte leva kvar i det förgångna

INSÄNDARE

Vi riktiga norbergare har länge slagit oss för bröstet för vår historia inom gruvnäringen och frihetskämpen Engelbrekt som kanske var född här för 600 år sedan. Men det kan vi inte leva på nu på 2000-talet.

Det är förbannat tragiskt att Forssells måste slå igen och nu räcker det inte med att vi går ut på torget och visar ”jävlar anamma” som Engelbrekt skulle ha gjort eller passivt hoppas att dom som blir utan jobb ska få sin försörjning på nån av dom stora industrierna i Fagersta eller Avesta.

Insändaren är glad att Elsas ännu finns kvar.

Det som behövs här i Norberg är politiker som inte får sämsta betyg av alla Sveriges kommuner när det gäller attityden till företagande. Dom i högsta toppen där den ena tycks älska att frottera sig i media har väl inte ens jobbat i ett privat företag utan försörjts av skattemedel och förstår inte vilka villkor som företagare jobbar under med långa arbetsdagar och en ständig kamp för brödfödan åt sig själv och anställda året om.

Finns det ens någon socialdemokrat i Norberg som driver eget och fått känna på hur det är att jobba i motvind samtidigt som Skatteverket ligger på och ska ha sin del varje månad oavsett om det kommer in några pengar eller inte?

Norberg tappar både invånare och företagare men politikerna verkar leva i sin egen lilla värld med trevliga fikamöten och satsningar på att värva medlemmar till partiet som sin viktigaste uppgift.

Nej det börjat bli dags att se om sitt hus och flytta till en kommun som har lite driv och framåtanda. Fagersta har väl inte så gott rykte efter alla konstiga affärer på senare år men Smedjebacken verkar vara ett bra alternativ med kunniga kommunpolitiker som går hem även hos företagen.

Norbergare som är glad att Elsas ännu finns kvar

%d bloggare gillar detta: