Landet runt träffar Fagerstaborna

Nu får Fagerstas invånare chansen att säga vad de tycker till hela landets TV-tittare. Det är SVT-programmet Landet runt som tar emot på Järntorget på tisdag i nästa vecka.

Landet Runt bygger på inslag och reportage från SVT:s lokala redaktioner runt om i Sverige och flyttar ut från studion och spelas in på olika orter i landet ett antal gånger under kommande säsonger. Nu är man på Sverigeresa och nästa anhalt är Fagersta.

Programledaren Henrik Kruusval.

– I samband med inspelningen av programmet bjuder SVT in till publikmöte där vi ser fram emot att träffa Fagerstaborna och ta del av deras tankar och frågor kring vad som är viktigt och engagerande i den lokala nyhetsbevakningen. Både representanter från SVT Nyheter Västmanland och Landet Runt kommer delta i mötet, säger Karin Linton, utvecklingsredaktör på SVT och projektledare Landet Runt.

Programledaren Henrik Kruusval kommer tillsammans med SVT:s lokala reportrar runt om i landet ge publiken fler bilder av Sverige. Den här gången står Fagersta i fokus och Kruusval samarbetar med Audrey Erath, SVT Nyheter Västmanlands reporter i staden.

– Jag ser mycket fram emot att komma till Fagersta, faktum är att jag aldrig har varit i Fagersta tidigare, vilket brukar vara den bästa utgångspunkten för våra utflykter. Det är mycket lättare att vara nyfiken när jag är nyfiken på riktigt, säger Henrik Kruusval.

Publikmötet äger rum den 21 november klockan 16-18 på Järntorget i Fagersta. Landet Runt sänds i SVT1 på söndagar klockan 18.15.

%d bloggare gillar detta: