Hitachi Energy bygger ny fabrik i Smedjebacken

För ett år sedan öppnade Hitachi Energy sin fabrik i Smedjebacken. I dag avslöjades att de ska bygga en till fabrik bredvid den nuvarande. Det innebär en fördubbling av antalet anställda, från 75 till 150 personer.

Bilden på den nya fabriken täcktes av vid en pressträff på onsdagen.

”Stort tack till alla medarbetare i Smedjebackens kommun med näringslivschefen Roger Sjöberg i spetsen som stöttat i den här etableringen. Fantastiskt bra jobbat, Det här är fantastiska nyheter för vår region”, kommenterar kommunalrådet Fredrik Rönning, S, satsningen.

Hitachis utveckling i Ludvika och Smedjebacken är exceptionell. I somras fick företaget Sveriges största exportorder någonsin med ett totalt värdet på 147 miljarder kronor. De senaste 1,5 åren har de anställt närmare 1500 nya medarbetare och expansionen fortsätter.

Företaget utvecklar världens energisystem till att bli mer hållbart, flexibelt och säkert, samtidigt som man balanserar sociala, miljömässiga och ekonomiska värden. Hitachi Energy har huvudkontoret i Schweiz och sysselsätter cirka 40 000 personer i 90 länder.

%d bloggare gillar detta: