48 mister jobbet när Forssells lägger ner

Forssells lägger ner tillverkningen i Norberg. De anställda fick chockvarslet på tisdagen. 42 arbetare och sex tjänstemän mister jobbet.

Orsaken är att byggbranschen vikit kraftigt på grund av inflationen och lågkonjunkturen. Ägaren Strängbetong avser att koncentrera tillverkningen till den andra fabriken i Herrljunga, som också har låg beläggning. Avvecklingen i Norberg kommer att ske under våren och är ett hårt slag för hela byn.

Bröderna Gustaf och Ivan Forssell startade redan 1926 ett cementgjuteri i Norberg. Företaget växte och produktsortimentet utvecklades. Under 1940-talet tillverkades bland annat över 100 000 badkar i slipad Terrazzo.

Under 1960-talet koncentrerades verksamheten allt mer mot prefabricerade betongelement. Den slipade Terrazzon blev Forssells specialitet och experter från Italien, som är ett föregångsland inom slipad Terrazzo, anlitades som rådgivare.

%d bloggare gillar detta: