Nu öppnas stråket runt sjön Noren

Norbergs kommun har fått dispens från Jordbruksverket för att kunna öppna promenadstråket längs banvallen runt sjön Noren om man följer cykel- och gångbanorna från Klackberg och campingen.

Men vissa villkor gäller för att dispensen inte ska dras in. Endast där man kan ta sig via anlagd väg eller gång- och cykelbana är tillåtna som ingång till spåret. Inga andra stigar eller leder har fått undantag.

”Rengör dina skor när du lämnar banan, antingen på plats eller genom att byta skor och stoppa de använda skorna i en plastpåse eller dylikt för att ta med dem hem för rengöring. Skorna ska rengöras med vatten och såpa eller diskmedel.
Om du har hund med dig, ska denna hållas i kort koppel och tassarna ska rengöras med vatten och såpa eller diskmedel”, påpekar Norbergs kommun.

%d bloggare gillar detta: