Ännu en knapp förlust för Fagersta AIK

Det blev ännu ett svidande nederlag när FAIK mötte IFK Hallsberg borta på tisdagskvällen. Den oerhört jämna matchen slutade 3-2 (0-0, 1-0, 2-2).

Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen fem minuter in i den andra och det stod sig perioden ut. Två minuter in i den sista fick Fagersta till en kvittering genom Anton Sohlin på pass av Casper Sandström och hoppet tändes hos ditresta supportrar.

Anton Sohlin gjorde FAIK:s ena mål.

Med tio minuter kvar drog Hallsberg på sig en utvisning, men FAIK lyckades inte utnyttja övertaget. I stället blev det närkingarna som med sex minuter kvar av matchen åter tog ledningen.

Med två och en halv minut kvar tog Fagersta timeout för att få till en strukturerad press och kunna kvittera och strax efter tog man ut målvakten Malte Eriksson. Men istället blev det Hallsberg som kunde sätta 3-1 i tom kasse.

Med en minut kvar tog FAIK åter ut målvakten och satsade allt på reducering, samtidigt som hemmalaget drog på sig en utvisning. En stund senare drabbades båda lagen av utvisningar och Adrian Wingerli reducerade till 2-3 på assist från Henrik Lundberg, med knappt en halv minut kvar. Men det hjälpte inte. Fagersta fick lämna Sydnärkehallen tomhänta.

%d bloggare gillar detta: