Polisen skarpt kritisk till hänsynslös åkning med fiddys i Fagersta

Polisen reagerar kraftigt på att det körs fiddys och cross i Fagersta på gång- och cykelbanor, utan lysen, åt fel färdriktning och hur som helst över korsningar. Nu vädjar man till föräldrarna att agera innan en allvarlig olycka sker.

I ett inlägg på Instagram beskriver polisen hur fiddys- och crossåkare härjade runt i Fagersta i helgen, vilket P4 Västmanland berättat om. De körde så att andra trafikanter fick hoppa undan eller väja för att inte bli påkörda, där polisen samtidigt hade mycket att göra med annan brottslighet, rymning från Sundbo, med mera.

”Att få se ett sådant här beteende hos ungdomar/unga vuxna medan patrullerna lämnar dödsbud och hanterar livsfarliga situationer, är inte annat än respekt- och omdömeslöst”, skriver polisen Norra Västmanland och vädjar till föräldrarna att våga och orka vara jobbiga och prata med barnen och ha koll på vad de gör om kvällar och nätter.

”Nästa gång kan det vara hos dig vi knackar på med hjärtskärande besked”, skriver polisen.

%d bloggare gillar detta: