Fagerstas tunnlar borde få gladare färger

”Jag är ute och går varje dag nu när jag har skaffat hund och då passerar jag några av kommunens tunnlar. Varför ser det så grått och tråkigt ut? En del känns mörka trots att det finns lampor i dem. Är det så vill vi visa upp Fagersta kommun? Grått och trist?”

Det skriver Ann-Christine Andersson, Vänstern, i en motion till Fagersta kommun. Hon noterar att några tunnlar har det gjorts försök att piffa upp.

Gångtunnel i Fagersta i går kväll.

”Men då väljer man en blågrå färg, vet inte om det blir så mycket bättre? Det borde vi ändra på. Jag yrkar att det startas ett projekt där ungdomar tillsammans med en konstnär, en bildlärare eller någon annan som är duktig på färger får i uppdrag att titta på hur dessa tunnlar kan målas om och få ett mer positivt utseende”, skriver hon och föreslår att det kan startas en tävling om vilket förslag som Fagerstaborna tycker är finast.

”Det kanske rentav kan vara olika motiv i olika tunnlar? Det är bara fantasin som sätter gränser för att få fram ett gladare Fagersta.”

%d bloggare gillar detta: