Chabbani avsäger sig samtliga nämnduppdrag

Vänsterns toppolitiker i Fagersta, Hassan Chabbani, avgår från samtliga uppdrag i nämnder och styrelser efter bara nio månader. I ett brev till fullmäktige begär han att bli befriad från dessa förtroendeuppdrag.

Hassan Chabbani gjorde kometkarriär i samband med senaste valet där han röstades in i fullmäktige och fick flest personröster av alla Fagerstapolitiker. Vänstern fick endast ett mandat mindre än S, nio mot tio av fullmäktiges 35, och Chabbani var faktiskt inte särskilt långt ifrån att ha kunnat bli nytt kommunalråd.

Men eftersom S fortsatte att styra tillsammans med Moderaterna hamnade Vänstern åter i opposition. Där har Chabbani ändå haft en framträdande roll som en av fem ledamöter i det viktiga arbetsutskottet, tillika budgetberedningen, och ledamot i kommunstyrelsen, krisledningsnämnden, välfärds- och serviceutskottet, Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd, samt strategisk regional kommunberedning.

Dessa nämnder och styrelser tillträdde vid årsskiftet och ska sitta i fyra år. Nu måste Vänstern i Fagersta lansera någon annan ledande person till de tyngsta posterna i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.

%d bloggare gillar detta: