Tanja Hyving lämnar politiken i Fagersta

Gymnasieläraren Tanja Hyving valdes till ny ordförande för Liberalerna i Fagersta för drygt två år sedan. Nu flyttar hon till Luleå och partiet måste se sig om efter en ny ledare lokalt.

Liberalerna i Fagersta hade som Folkpartiet en tongivande roll under flera decennier på 1900-talet men fick ständigt ge sig oavsett vilka förslag man lade, då socialdemokraterna styrde med en rösts övervikt i fullmäktige och avfärdade det allra mesta från vänster till höger.

Men efter att väljarna gett sitt betyg åt det styret och vänstern tog över makten 1998 gick det lättare för Folkpartiet att få igenom förslag men partiet har ändå hamnat i skymundan där debatten mest kommit att stå mellan S och V lokalt.

Liberalerna i Fagersta har i dag bara ett mandat av fullmäktiges 35, men ingår sedan 2018 i koalitionen som förväntas rösta som S och M vill, exempelvis att sälja kommunhuset och hyra in sig på 25 år.

%d bloggare gillar detta: