Det är inte alla som sörjer att vildsvinen försvinner

INSÄNDARE

Vår familj tillhör de som fått sina trädgårdar i Västanfors sönderbökade av vildsvin i sju års tid och när inte jägarna klarat av att hålla beståndet nere så kommer den här svinpesten faktiskt som en skänk från ovan för många av oss.

Redan för tio år sedan hörde man folk i Fagersta tala om att vildsvinen utfordrades av jägare för att de skulle bli fler och sedan goda söndagsmiddagar. Men det spårade ur och vi är många som fått våra gräsmattor och trädgårdsland helt förstörda av vildsvinens framfart, ända från Sundbyberg till Hindric Pers.

Det har varit otaliga nyhetsinslag i tv, radio och tidningar om förtvivlade villaägare som gång på gång fått påhälsning av dessa djur som blivit alltmer närgångna. Myndigheterna har liksom jägarna stått handfallna men nu blev det fart på dem och anledningen är förstås att det finns risk för att uppfödningen av tamgrisar riskerar att drabbas.

Men naturens gång gör att vi efter alla år äntligen slipper titta ut på morgonen och se trädgårdarna helt förstörda av vilddjuren och jägarna kan tjäna en hacka på att leta efter döda svin istället för att skjuta dem.

Nöjd trots allt

%d bloggare gillar detta: