Fagersta karateklubb är en av landets bästa

Fagersta karateklubb hade gradering på lördagen. Det innebär att karateutövarna får visa praktiska prov på sin kunskapsnivå. Och de klarade det med bravur.

Gradering sker vanligvis en gång per termin, för de som tränar flitigt. Som bevis på vilken grad som uppnåtts får utövarna bälten i olika färger, hela vägen upp till svart bälte. Graderna under svart bälte kallas kyu i JKA (Japanise Karate Association) Shotokan och börjar med vitt bälte.

På lördagen visade 39 personer sina kunskaper, varav 30 barn och resterande vuxna. Klubbens instruktörer bedömde kunskapsnivån och denna gång klarade alla sitt prov och steg upp till en högre grad. Fagersta karateklubb är en av de bästa klubbarna i landet, tack vare engagerade utövare som visade det med superb kvalitet vid graderingen.

%d bloggare gillar detta: