Bryr sig ingen om de män som misshandlas av kvinnor?

INSÄNDARE

Fagersta har liksom andra kommuner länge gått ut med att alla ska vara vaksamma på om någon kvinna eller barn misshandlas, men ingenting om de män som utsätts för fysisk och psykisk misshandel.

Självklart ska det bestraffas hårt när män slår kvinnor men det är tyvärr alltför vanligt även med motsatsen. Det vet både polisen och de som jobbar inom akutvården, men det mörkas för det mesta.

Det är väl skammen som hindrar män från att säga sanningen om varför de kommer till jobbet eller akuten med trasig mun, blåöga eller värre och hellre påstår att de gått in i en dörr. För att inte tala om dessa förtvivlade män som misshandlas psykiskt av kvinnor med att ständigt få höra hur värdelösa de är.

Långvarig psykisk misshandel kan ge svåra men och leda till depression, missbruk och annat elände, det vet alla med någorlunda insikt. Men kommunen verkar inte låtsas om detta dolda problem av någon anledning, kan det vara för att de som jobbar med detta och deras chefer är kvinnor? Tänk på att era egna söner kan drabbas en dag!

En som tyvärr sett det mesta

%d bloggare gillar detta: