Sorgligt att en kommunal chef har sådan ovilja att ge en andra chans

INSÄNDARE

Läser om Skinnskattebergs skolchef Henrik Junnos svar på frågan om någon kan jobba kvar om den skulle bli dömd till fängelse. ”Jag tycker inte det. Man ska ju föregå med gott exempel”, svarar Junno.

Nyligen har Henrik Junno som tillförordnad kommunchef skrivit under ett avsked av den sjukskrivna VA- och fastighetschefen, som inte ens är misstänkt för något brott och under sin tid som chef för NVU lade han ner riksidrottsprogrammet över en natt utan att ens ha talat med direktionen om andra lösningar än att lägga ner Brinellskolans stolthet och inte heller där hade det begåtts några brott.

Det är sorgligt med en sådan syn på människors felsteg som Junno tycks ha. Ut med dem bara, verkar vara hans kalla modell istället för smidiga lösningar. Som tur är visar Norbergs skolchef Ingrid Nord att hon har en betydligt finare människosyn när hon säger om en anställd som dömts till fängelse:

”Personen i fråga fungerar jättebra i vår verksamhet så vi är glada att kunna hjälpa hen vidare efter en strulig period i livet.” och att hon i allmänhet menar att om man fått sitt straff och avtjänat det, så ska man få en chans att gå vidare.

Humanist och skolanställd

%d bloggare gillar detta: