Var rädda om våra eldsjälar i Fagersta!

INSÄNDARE

Förra helgen fick vi alla ta del av en fantastisk Våryra som var välplanerad för alla åldersgrupper. Jag blir varm i hjärtat av att se mitt gamla Fagersta leva upp och njuta av festligheterna. Strax efteråt haglar superlativen. Men så har det inte alltid varit.

För ett par månader sedan var tongångarna något helt annat från såväl media som ortsborna. Hatet och elaka kommentarer flödade helt fritt. När jag dessutom pratade med arrangören så framgick det att man aldrig bokat bandet utan man har precis som med tiotalet övriga artister kollat pris och tillgänglighet.

När misstaget uppdagades att inget kontrakt var skrivet så var det bara väldigt tyst och jag har inte kunnat läsa någon form av upprättelse mer än att arrangörerna inte begått något formellt fel. Bandet tog dessutom bort sitt inlägg bara timmar efter att det fått spridning.

Nu levererar man, trots extremt stort flöde av hat och personangrepp, en Våryra i världsklass! Visste ni att andra arrangörer sneglar på det jobb som görs i Fagersta med Våryran? Man genomför en festival för Fagersta som inte begränsas av stängsel och entréavgifter, där alla får vara med och där alla får uppleva festligheter utan att det behöver kosta en krona!

Ska vi inte då vara rädda om dessa eldsjälar som är fullblodsproffs på att arrangera eller har vi så många människor som är beredda på att göra det hästjobb som krävs? Jag vill tacka för en fantastisk helg där man ännu en gång satte Fagersta på kartan! Tack för mig.

Lars Andersson, Fagersta

SVAR:

Instämmer helt i att Våryrans arrangörer gjort ett bra jobb. Frånsett artikeln om mångas stora besvikelse över att Sofie Svensson & Dom Där avbokades, så har Våryran fått massor av positiv publicitet i FN både före, under och efteråt. Och utan att det kostat arrangörerna en krona, vilket annars är det normala när man vill nå ut.

Ola Wahlsten, redaktör

%d bloggare gillar detta: