I år ska det blomma vackert på ängen i Bäckens park

Än så länge ser det magert ut men det är bara maj månad och meningen är att det i sommar ska blomma ordentligt på ängen i Bäckens park.

Förra året kom de första blommorna upp på ängen som är en av tre platser där Fagersta kommun anlagt ängar, dels för att det är vackert och dels för att gynna den biologiska mångfalden. Satsningen har mötts av skepsis eftersom det inte blev något av ängen i Vilhelminaparken, men den i Bäckens park har skötts på ett annat sätt.

Blir det någon blomsteräng i år?

– Ja det kommer det att bli. Eftersom vi slog ängen förra året så kommer fröerna från de blommorna att fröa av sig och växa i år. Flera av de arterna är även perenner som kommer år efter år och som förhoppningsvis förökar sig med hjälp av sina egna frön, säger Lisa Ekberg, naturvårdshandläggare vid NVK.

– Kommer det inte upp tillräckligt i år, kommer vi att så in mer i höst för att få en tätare äng nästkommande år också.

%d bloggare gillar detta: