Brinellelever anordnar disco för att öka barns gemenskap

Efter succén med jullovsdiscot som en klass på Brinellskolan anordnade, blir det sommardisco för barn från förskoleklass till och med sexan i Folkets hus.

När klass EK21 anordnade disco vid jullovet kom det cirka 250 barn och blev väldigt lyckat. De fick in in en stor summa pengar som gick oavkortat till Musikhjälpen. Efter all fin respons så ska de nu anordna ett sommardisco. I julas gjorde klassen det som en uppgift i skolan men nu kör de i egen regi.

Det kommer att äga rum den 2 juni, på samma ställe som sist, i Folketshus B-sal och tiderna kommer att delas upp utifrån förskoleklass och låg- respektive mellanstadiet. De arrangerar discot med hjälp av Annika Hedberg från Fagersta kommun och Peter Thederan från Sensus med musikanläggning.

– Målsättningen med discot är att barnen ska få en bra start på sommaren, men vi vill även att det ska skapas bättre gemenskap mellan barn och unga i Fagersta. Då tycker vi att ett disco är ett bra sätt att låta barn från olika skolor mötas, säger Tilda Mårtensson och påpekar att hon går i en klass med bra sammanhållning som har lätt att komma på idéer vilket har gjort det enkelt för dem att genomföra sådana här tillställningar.

%d bloggare gillar detta: