Martin Lundquist i ledning när framvagnen pajade på nionde sträckan

Martin Lundquist och Christian Segerström ledde stort inför slutsträckorna i SM-deltävlingen South Swedish Rally efter en suverän insats. De behövde egentligen bara köra i mål, då framvagnen på deras Volvo S40 brakade ihop.

Totalt skulle 116 kilometers specialsträckor avverkas i Älmhult. De började starkt på fredagkvällens sträckor och tog en ledning på 15 sekunder inför nattuppehållet. Denna ökades med riktigt smart körning under lördagen.

En generator som slutade ladda på åttonde sträckan fixades snabbt av servicekillarna som gjorde ett kanonjobb. Bilen blev klar precis på minuten och hoppet levde om många SM-poäng. Inför den nionde specialsträckan hade Fagerstaekipaget en betryggande ledning med 28,9 sekunder och skulle i princip bara köra bilen i mål på de sista tre sträckorna.

Men bara en kilometer in på den nionde sträckan brast en kulbult i framvagnen, de körde av vägen och tvingades bryta tävlingen. Inte en enda poämg blev det. Nästa deltävling i Rally-SM är den 16-17/6 i Skillingaryd.

%d bloggare gillar detta: