S vann hård drogkamp i Fagersta

IOGT-NTO Protest, Västanfors/Fagersta, genomförde på tisdagskvällen årets upplaga av drogkampen i Sveasalongen. Det blev hårt både i toppen och botten.

Under ledning av Karin Wester från IOGT-NTO matchades de fem lagen från Moderaterna, Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Vänstern i 20 frågor som handlade om alkohol och andra droger, med mera. Det var lika jämt mellan S och V som i höstens kommunval, men efter ett ryck på slutet kunde S ta hem kampen.

Frågorna handlade om olika aktuella saker inom området och en del handlade om att införa gårdsförsäljning av alkohol. Föreningens ordförande pekade på den risk för ett slopat systembolag som en försäljning hos en mängd privata företag skulle innebära.

Även om det inte var en debattkväll utan en frågesportskväll kom JUNIS (IOGT-NTO rörelsens barnorganisation) rapport om barn som far illa att leda till en diskussion och likaså en fråga om cannabis och hur legaliseringen i USA med flera länder lett till högre konsumtion och flera skadade människor och trafikolyckor. NBV, Nykterhetsrörelsens studieförbund, presenterade också en ny utställning om narkotika.

%d bloggare gillar detta: