Fagersta kommuns fiskevakt förstörde dagen vid Abborrtjärn

INSÄNDARE

Vid premiären av fisket i Abborrtjärn kommer en av Fagersta kommuns representanter som fiskevakt och gapar och skriker på diverse sällskap och kommer sedan fram till mig och min femåriga son och gormar om att man inte får elda överhuvudtaget.

Inte ens på i ordningställd grillplats för det kan han bestämma. Att han har egna regler som inte står någonstans och att vi inte ska följa det som står på länsstyrelsens hemsida. Där det står att man får grilla på iordningställda grillplatser.

Han gapar om att jag och min son ska avvisas från sjön och går vi inte så ska han ringa polisen på oss.
Min pojke blir så ledsen så han börjar storgrina och vill genast åka hem.
Jag lyckas lugna ner honom när fiskevakten till slut går och förklarar att dom sista vi behöver vara rädda för är polisen, dom är till för när vi behöver hjälp.

Det är svårt att göra rätt när man följer reglerna från länstyrelsen när det kommer en fiskevakt med egna regler som ej finns skriva någonstans och dessutom med en fiskevakts legitimation som hade giltighetstid till 2019. Han hade dessutom en lista där han skrev upp mitt namn och med kommentarer om att jag minsann inte ska få fiska där mer efter detta? Vilken lista är detta?

Jag vet inte hur Fagersta kommun och deras representanter vill jobba med barn och ungdomar, men detta är under all kritik. Här gör man allt för att få barn och ungdomar att växa upp med ett friluftsintresse men det blir svårt när man möts av detta. Min sons behållning av detta blev alltså att vi blev ofredade och hotade med polisen.

Markus Pikkuaho

%d bloggare gillar detta: