Zinkevitch fortsätter – men främste målskytten lämnar Fläkten

Västanfors främste målskytt, Filip Backström, vill fortsätta spela allsvensk bandy och lämnar därför klubben. Däremot är det klart att Alexander Zinkevitch fortsätter som tränare.

Efter den märkligaste säsongen i klubbens långa historia, där man hade spelbar is endast två månader och bara fem av de elva hemmamatcherna kunde spelas på IP, blev det respass till division 1.

Det innebär att skyttekungen Filip Backström går till en allsvensk klubb, vilken är ännu inte helt klart. Och Hampus Bergman till Köpings IS, där han jobbar och har närmare från bostaden i Västerås.

Tränarfrågan brukar vara en av de svåraste att lösa, men Västanfors har nu fått klartecken från Alexander Zinkevitch, som fortsätter som huvudcoach för laget.

”Jag behövde lite tid att landa efter säsongen, men nu känns det bara bra. Det finns potential i det här laget. Vi får hoppas att vi kommande vinter får fungerande is. För det finns mer att få ut av det här laget. Killarna är sugna, ledningen jobbar på och jag vill fortsätta vara en del av det här”, säger Alexander Zinkevitch till hemsidan.

%d bloggare gillar detta: