Länsstyrelsen söker övervakare av dagfjärilar

Tycker du om dagfjärilar och vill lära dig mer om dem? Du kan du vara med på en kurs om att bli dagfjärilsövervakare i Västmanland.

”Kursen riktar sig både till nybörjare och till de som har lite förkunskaper. Vår förhoppning är att du sen vill bli dagfjärilsövervakare, även om det inte är något du förbinder dig till genom att vara med på kursen”, meddelar Länsstyrelsen. Kursen hålls i Ramnäs 21 maj.

Länsstyrelsen arbetar med miljöövervakning för att öka kunskapen om utvecklingen i miljön i länet. En del av detta är den nationella dagfjärilsövervakningen. Hur det går för olika arter av fjärilar är en bra indikation på hur det står till i olika miljötyper, och inte minst på klimatförändringens effekter. Därför ger sig hundratals frivilliga personer i hela landet ut i naturen för att inventera dagfjärilar varje år.

Harriet Arnberg från Svensk Dagfjärilsövervakning vid Lunds universitet kommer att hålla i kursen. Deltagarna får lära som om allmän dagfjärilsekologi, metoder för dagfjärilsövervakning, övningar på artbestämning och en övning på övervakningsmetodiken i fält.

%d bloggare gillar detta: