Nöjeslivet i Fagersta väcks till liv efter vinterdvalan

Från att ha varit en nöjesmetropol året om under flera decennier förra seklet och fram till för cirka tio år sedan, har det varit tunt med arrangemang i Fagersta. Men nu startar i alla fall säsongen för 20-årsjubilerande Hamnkrogen.

På 60- 70- och början av 80-talet drog Folkets park i Fagersta stor publik. Det var inte ovanligt med ett par tusen besökare på sommarkvällarna. Och på 90-talet kom Bergslagsrocken som lockade folk från hela landet för att se de riktigt tunga inom punk och hardcore.

Bolagspopen var ett populärt arrangemang.

I Fagersta blev The Green Man väldigt populär från andra halvan av 90-talet och det kunde vara långa köer för att få komma in, trots 15 minusgrader. Det var en idealisk nöjeslokal som serverade god mat, hade en välsorterad bar, dunkade på med musik från alla tidsperioder och toppade emellanåt med uppträdanden av artister som Eldkvarn, The Animals, The Hives, September, Eilert Pilarm och många andra populära namn. Plus Bolagspopen där lokala förmågor applåderades fram av sina arbetskamrater.

The Hives på Green Man precis innan genombrottet i början av 2000-talet.

Men när ägarna tröttnade gick nöjeslivet i Fagersta i huvudsak i dvala, frånsett några uppträdanden på Brukshotellet och i Mikisklubbens regi på Götvändaren. Det var på gång med en uppryckning av utelivet med satsningen på Guldskeds nedervåning Enjoy Night Club, men när ägaren omkom i en bilolycka lades det ner.

Så nu står hoppet hos de nöjeslystna till Hamnkrogen som slår upp portarna i kväll, fredag. Det är ett populärt ställe sommartid för att äta, dricka och umgås, där det ibland även erbjuds livemusik och spontandans.

Elvistolkaren Eilert Pilarm drog fullt hus.
%d bloggare gillar detta: