Sportcaféets nyöppnande försenas av ombyggnad i hallen

Det kommer att dröja innan cafeterian i Fagerstahallen kan öppnas med normal drift inklusive matservering igen. Nu försenas det planerade nya projektet av att herrarnas omklädningsrum ska byggas om.

I samband med Per-Ols play offmatcher nyligen var det många i publiken, där en hel del kom resande utifrån, som undrade varför cafeterian var mörklagd med 850 personer på läktarna. På den tiden den hade öppet var det full kommers under evenemang i Fagerstahallen.

Men ända sedan den senaste arrendatorn tackade för sig för cirka sex år sedan har det varit problem till och från. Bland annat blev det för dyrt att driva den i kostservice regi. Nu är ett nytt projekt på gång där Fagersta kommuns arbetsmarknadsenhet är tänkt att ta över, ungefär som med att exempelvis Fritidsbanken sysselsätter arbetslösa.

– Vi avvaktar nästa byggetapp som går igång nu under våren, för att sedan komma igång med caféverksamheten efter ombyggnationen, när allt är klart, säger Kent Nilsson, avdelningschef välfärd och service och nämner att caféet dock kommer att vara igång i mindre skala för badgästerna inom kort.

%d bloggare gillar detta: