Nu är Pandoras ask öppnad i Norberg

INSÄNDARE

Socialdemokraterna verkar ha kort minne i Norberg. Det är lätt att tro att det bara är att köra på som vanligt. Förra mandatperioden var mandatfördelningen i kommunfullmäktige 16-15 till Socialdemokraternas fördel. Nu är fördelningen det omvända, förutsatt att PNF röstar med S. Annars är fördelningen 13-18. Lite ödmjukhet från partiet efterlyses.

Därför är det inte konstigt att Socialdemokraterna går ut och rasar över att ett medborgarförslag om mensskydd inte snabbspolades genom det politiska systemet. Förvisso är just mensskydd på toaletter också ett av S vallöften så det är klart att partiet är för förslaget. I sin insändare slirar de dock på sanningen eftersom inget parti egentligen är emot förslaget. Det M, V, L, DiN och PNF efterlyste var en prislapp på totalsumman och en möjlighet att utvärdera förslaget efter en viss tid.

Förändringarnas vind blåser. På senaste kommunfullmäktige fick övriga partier lära sig lite nya saker som tidigare har varit i stort sett omöjliga: Politiker kan nu lägga ofinansierade förslag. Politiker kan nu ändra förslag på sittande möte, även medborgarförslag. Pandoras ask är öppnad. Spännande mandatperiod följer…

Pratima Åslund, Vänsterpartiet

Anna Kramer, Moderaterna

Liane Blom, Liberalerna

%d bloggare gillar detta: