Varför höjde inte Socialdemokraterna OB-tilläggen när de hade makten?

INSÄNDARE

Socialdemokraterna har tre regionråd som avlönas med upp emot en miljon kronor vardera för att på kontorstid föra partiets talan om frågor inom sjukvården. Det är norbergaren Kenneth Östberg, Ulrika Spårebo och Karolina Myllergård.

Medan det nya regionstyret levererar den ena förbättringen efter den andra och faktiskt skapat arbetsglädje har dessa tre bara jämrat sig över sånt de kunnat göra själva om de velat. Nu hakar de upp sig på att även de lägst utbildade, som inte har hundratusentals kronor i studieskulder, ska ha samma höjning av OB-tillägget som oss som offrat flera år av våra liv åt att studera och försakat våra familjer på julhelger, somrar, med mera för att klara uppehället mellan studierna.

Sjukvården har inte oändligt med pengar och någonstans måste man välja för att säkra behovet av legitimerad personal som oss sjuksköterskor och barnmorskor. Uskorna är viktiga men har inte mer än gymnasiet i bagaget och får lön direkt efter det medan vi sliter hårt med studier och dålig ekonomi för att förkovra oss.

Det är lätt för dessa tre fett avlönade heltidspolitiker och väloljade pratkvarnar som väl aldrig själva studerat på högre nivå att stå på första maj och gapa om löneökningar som unket valfläsk men varför har inte S gjort något åt detta under de 12 år som de hade makten att göra det?

Några leg. sjuksköterskor och barnmorskor i region och kommuner

%d bloggare gillar detta: