Dags att Wallsten gör som Winqvist och hotar med vite!

INSÄNDARE

Hörde att vårt förra kommunalråd blivit ordförande i miljö- och byggnadsnämnden då det är Fagerstas tur efter Avesta och Norberg. Då uppmanar vi härmed Marino Wallsten att göra som sin företrädare Towe Winqvist Owetz – slå näven i bordet och hota med vite om centrums fulaste fasad!

Under lång tid har den kulturmärkta Näbbgårdens yttre tillåtits förfalla och blivit en skam för Norbergs centrum. Till slut fick miljö- och byggnadsnämnden nog och hotade med fyra miljoner i vite om inte ägaren gjorde något åt fasaden och med stort stöd av länsstyrelsen rustas den nu upp till stor glädje för norbergarna.

Om det verkligen är sant att Liljanhuset är k-märkt så kan ju pengar sökas hos länsstyrelsen för upprustning även om ägaren måste stå för en del. Vi har dock svårt att tro att denna redan från början fula, gula plåtfasad har något kulturvärde. Vad i består kulturvärdet av en halvt förfallen stor dörr mitt i centrum kan man undra?

Eftersom ägaren till Liljan i Fagersta påstått att han inte får göra något åt den sedan många år anskrämliga fasaden eftersom huset är k-märkt är det på tiden att miljö- och bygg agerar på samma sätt som man gjorde med Näbbgården.

I åratal har det varit offentliga klagomål på Liljanhusets fasad och det falsade plåttaket är rostigt och i stort behov av målning om det ska hålla. Men hittills har ägaren inte visat något intresse av att snygga upp huset som ändå är hjärtat här i Fagerstas centrum så därför är det på tiden att miljö- och bygg agerar så att vi slipper skämmas mer!

Affärsidkare i Fagersta centrum

%d bloggare gillar detta: