Socialdemokraterna i Norberg far med osanning och trams!

INSÄNDARE

För mig är det av största vikt att politiker alltid talar sanning. För mig är det av största vikt att barn, unga, vuxna, ja vi alla ges samma möjlighet att lita på att även på insändarsidor talas det sanning.

Oavsett ämne är det helt förkastligt att tumma på sanningen. Alla norbergare ska kunna känna sig trygga i förvissningen om att politiker i Norberg inte far med osanningar och trams. Så därför är min förskräckelse total när hela den politiska S-eliten naket och fullständigt trosvisst målar en helt egen bild av något som långt ifrån är den verkliga.

Jag uppmanar intresserad av frågan om mensskydd att följa beredningen av ärendet. Medborgarförslaget är tydligt: mensskydd på kommunernas samtliga toaletter (ca.250 st) Förslaget har passerat förvaltningen, kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen med bifall. Dock i KS fanns frågor om kostnader som gjorde att oppositionen valde att redan där kräva ett omtag. Socialdemokraterna har majoritet där och utnyttjade den.

Det tål att nämnas att till fullmäktige fanns inget förslag än medborgarförslaget. Att i efterhand tala om att börja med cirka 70 toaletter fanns inte med annat än som tjänstemannaförslag. ”Slagväxlingen” i fullmäktige tog vid och fluktuerade mellan jämställhet, budget, förstörelse och upphandlingsregler.

Vid sittande bord lades det ena förslaget till det andra trots att vi lärt oss att man får inte väcka nya frågor och förslag måste vara skriftliga. Omtag fanns som en utväg men fikastunden skulle kanske kunna vara tid för en utmejsling av en kompromiss. Alla sa ju ok till mensskydd men i vilken omfattning och var börja var stötestenen. Förvånansvärt hade fikat ingen effekt. S yrkade bifall till medborgarförslaget lika som man gjorde i KS medan oppositionen föreslog att börja i skolan under 6 månader finansierat inom budget 2023 följt av en utvärdering. Eventuell utvidgning fick komma vid budgetbeslut in mot 2024. Oppositionens förslag vann i voteringen.

Så i dag på insändarsidan FP på nätet läser man alltså och förskräcks. Socialdemokraterna i Norberg: Vill ni verkligen barn och ungas bästa och ge dem samma möjligheter detta genom att fara med osanningar?

Jag skriver det här som privatpersonen Putte Dahlström men eftersom jag är ordförande för Partiet för Norbergs Framtid konsulterar jag just nu mina partivänner hur vi ska göra med samarbeten i fortsättningen. Det finns andra värden i världen och det är tur det då ondskan nyper en i skinnet.

Putte Dahlström, PNF

%d bloggare gillar detta: