Osäkert om det blir fontän på något av torgen i Fagersta i sommar

Så här års brukar fontänerna på Brinelltorget och Järnvägstorget vara igång. Men den ena låter för mycket och den andra är trasig. Och det är osäkert om någon av dem kan köras i sommar.

Ingen av de båda fontänerna var i drift förra året och klagomålen var många över att det såg trist och öde ut på både Brinelltorget i Fagersta och Järnvägstorget i Västanfors, där den stora, handgjorda kopparfontänen spridit vatten och glädje ända sedan 1967.

Orsaken till att den inte kunde köras var brist på reservdelar och det är inte klart om den kan tas i drift i år heller. För nu är det ont om pengar och det mest nödvändiga måste prioriteras.

– Det finns behov av upprustning av fontänen i Västanfors, vi hoppas att vi kan få finansiering för att göra iordning den och få den i drift igen, säger Kent Nilsson, chef för avdelningen välfärd och service vid Fagersta kommun.

När det gäller den omdiskuterade fontänen på Brinelltorget, som stängdes av mitt under semestern år 2021 efter klagomål från en närboende, är det troligt att den inte slås på i år heller eftersom man inte lyckats få ned ljudnivån tillräckligt. I och med att torget byggs om kommer en ny variant att installeras. Men det är oklart när det kan ske.

På Järntorget har det installerats munstycken i marken som skjuter upp vattenstrålar med jämna mellanrum och möjligt är att det kan bli något liknande även på Brinelltorget.

%d bloggare gillar detta: