Stol släpptes från hög höjd i Brinellskolan

En stol släpptes på torsdagen från hög höjd ned på bottenplanet i Brinellskolans elevhall där flera elever och en skolanställd befann sig. Det är inte första gången det hänt. Händelsen är polisanmäld och väktare sätts in.

Skolledningen ser allvarligt på tilltaget att släppa föremål från hög höjd ned i elevhallen där många vistas. Om någon skulle få en stol som släppts från tredje våningen i huvudet, skulle det kunna medföra mycket svåra skador.

”Vi beklagar det som har inträffat. Ingen skadades men vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken att detta händer igen”, meddelar skolledningen, för att ingen ska bli skadad om det inträffar igen. Väktare kommer finnas på plats på skolan under fredagen och under nästa vecka och vårdnadshavarna ska kontaktas.

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund kommer att göra det omöjligt för personer att vistas på bottenplanet just under trapphuset och kommer att skruva fast bänkar, hyllor och andra föremål i som finns i korridorerna angränsande till trapphuset, alternativt flytta lösa föremål.

%d bloggare gillar detta: