Fullstor discgolfbana anläggs bakom Fagerliden

Fagersta kommer att få en 18 håls discgolfbana i skogsområdet bakom Fagerlidens idrottsplats. Det står klart sedan kommunen och Fagersta Södra enats om platsen.

Discgolf är en sport som växer kraftigt i Sverige. De som vill ägna sig åt discgolf i Fagersta har bara niohålsbanan på gräset vid Risbroskolan att ta till. Men platsen har försämrats efter att de stora träden dött och de aktiva har länge letat efter en bättre plats som kan inrymma en riktig 18-hålsbana.

Fagersta Södra IK har bildat en sektion inom discgolf. Föreningen ansökte tidigare om att få till stånd ett nyttjanderättsavtal om minst tio år för ett område mellan Kottmossen och Per Ols. Men platsen ansågs inte lämplig på grund av att jakt på vildsvin ofta pågår där.

Välfärd och service har nu i samråd med föreningen undersökt förslag till ny placering av en 18-håls discgolfbana. Nytt förslag är området bakom Fagerlidens idrottsplats. Föreningen ställer sig positiv till förslaget. Sista ordet har kommunstyrelsen, som rekommenderas av utskottet att ge klartecken.

%d bloggare gillar detta: