Ingen majbrasa i Fagersta i år – men i Ängelsberg firas Valborg!

Från att det arrangerats två offentliga Valborgsfiranden i Fagersta blir det inget varken vid Simbadet eller i Folkets park i år. De som vill uppleva ett firande får åka till Ängelsberg.

Under många år arrangerades det ett påkostat Valborgsfirande med underhållning och fyrverkerier i närheten av termogaragen vid sjön Aspen i Västanfors, men det lades på is under pandemin och det finns ingen förening som visat intresse för att återuppta det.

Senast förra året arrangerade bland andra Beautytown Cruisers majbrasa på Per-Olsplanen intill deras klubblokal. Men i år har man ett stort arrangemang kvällen före och det finns inte tillräckligt många som kan vara med och arrangera ett firande på Valborg som infaller en söndag.

Men i Ängelsberg firas Valborg traditionsenligt på Framnäs udde av Engelsbergsbygdens intresseförening med majbrasa, sång av Västanfors-Västervåla kyrkokör, vårtal av Fagerstas kommunalråd Åsa-Märta Sjöström och försäljning av korv, hamburgare och fika av Brakeless motorcykelklubb. Dessutom håller Nya serveringen öppet hela kvällen.

%d bloggare gillar detta: