Hård kritik mot Wallstens oförskämda beteende i fullmäktige

Det var många som häpnade över fullmäktiges ordförande Marino Wallstens, S, beteende mot revisorskollegiets Pia Boiardt vid mötet på måndagskvällen. Shiro Biranvand, V, anser liksom SD att Wallstens agerande var skandalöst och oförskämt. FN:s ansvarige utgivare är inte alls förvånad över hans beteende.

Fagerstas förra kommunalråd är numera ordförande i fullmäktige, efter att inte ha fått bli regionråd ens i opposition efter valet. Vid mötet i måndags skulle Fagersta kommuns årsredovisning för 2022 ha behandlats, men den togs inte upp efter att Wallsten förklarat att revisionsberättelsen inte fanns med i handlingarna.

Revisorskollegiets ordförande Pia Boiardt ville veta varför eftersom den lämnats in sex dagar tidigare, men fick inget svar av Wallsten, som också klargjorde att han inte ville ha någon debatt i frågan. En av alla som som förvånades av Wallstens svar och attityd var Shiro Biranvand, andre vice ordförande i fullmäktige.

– Jag tycker att var det var skandal och oförskämt mot revisorkollegiets ordförande, säger Shiro Biranvand.

Vänsterpartiets officiella kommentar är att man som ordförande självklart ska kunna ge ett tillfredsställande svar.

– Ordförande sade att han inte ville starta en debatt och vad vi förstår så är fullmäktige rätt plats att debattera, så det var inte ett lämpligt svar från honom, säger V.

Även SD reagerade starkt på den märkliga och extremt ovanliga situationen att fullmäktiges ordförande inte ville svara på en fråga från revisorerna, som riktat skarp kritik mot hur bland annat Marino Wallsten skött sitt uppdrag i fjol.

– Vi Sverigedemokrater anser att det är märkligt, snudd på skandalöst, att varken rapporterna var med och att svaren revisorn erhöll var så ihåliga.
Revisionsberättelserna för både NVK och Fagersta kommun var inlämnade i tid enligt såväl revisor som kommunsekreterare, dessvärre fanns de inte med i handlingarna, säger SD i en kommentar och fortsätter:

– Att inte Vänsterpartiet reagerade nämnvärt inför det förhållandet gjorde oss inom SD något förbryllade, att inte styret S,M,L och C reagerade är inget ovanligt. Vi från SD vill ha bättre ordning och reda inom Fagersta kommun.

Efter att sändningen var slut lade Fagersta kommun ut en skylt om att de som har frågor kan höra av sig till Fagersta kommun. Det gjorde FN om varför inte revisionsberättelsen fanns med i handlingarna, men har trots påminnelse inte fått något svar.

Fagersta Nyheters ansvarige utgivare, Ola Wahlsten, är inte alls förvånad över att fullmäktiges nya ordförande redan trampat i klaveret efter att hans båda företrädare i S skött uppdraget i huvudsak bra i åtta år.

– Marino Wallsten gjorde sig ökänd som ett kommunalråd som ljög bland annat om att det skulle bli billigare att hyra in sig i brukskontoret än att ha stannat kvar på Norbergsvägen. Att han sedan skämde ut sig i hela landet med att göra obefogade polisanmälningar mot flera oskyldiga personer borde ha diskvalificerat honom som ordförande i fullmäktige. Nu har han redan lyckats göra bort sig också på den posten, vilket tyvärr även skadar hans parti, säger Ola Wahlsten i en kommentar.

%d bloggare gillar detta: