Varför finns ännu ingen ”klimatlåda” Norberg?

Varför har inte Norbergs kommun infört ”klimatlåda” än? Det undrar Pratima Åslund, gruppledare för Vänstern, i en interpellation till fullmäktige.

Vänstern i Norberg föreslog att ”klimatlåda” skulle införas redan 2021 för att minska matsvinnet och svaret blev att det skulle ske inom barnomsorgen under 2022 och går ut på att anställda får köpa överbliven mat till självkostnadspris istället för att den kastas.

”Klimatlådan infördes i grannkommunen Avesta redan 2019 och är ett lysande koncept på att minska matsvinn och negativ klimatpåverkan. I grannkommunen Fagersta infördes den i kommunens skolmatsalar på försök hösten 2022 och finns numera i de flesta kommuner, från norr till söder, som vill skapa hållbara verksamheter”, påpekar Pratima Åslund.

Hon konstaterar att det nu är april 2023 och att motionen ännu inte har verkställts eftersom ingen ”klimatlåda” införts i förskolans kök och vill veta varför.

%d bloggare gillar detta: