Rockrävar från Fagersta släpper nyskrivna låtar

De har känt varann ända sedan barndomen i Fagersta och spelat tillsammans i olika konstellationer sedan början av 60-talet. Nu spelar de in nya låtar under namnet Dozetterna.

Bandmedlemmarna är Roy Björnbom, Söderbärke, 77 år, Sören Karlsson, Fagersta, 75 år, Nils-Åke Andersson, Fagersta och Söderbärke, 73 år, Håkan Hammarström, Stockholm, 73 år, samt Kenneth Lindberg, Fagersta 72,5 år.

De är välkända musiker framför allt hos äldre Fagerstabor även om många yngre har hört FAIK-låten som några av dem var med och spelade in för cirka 40 år sedan och som fortfarande är populär bland hockeylagets fans.

– Vi har känt varandra sedan 50/60-talet. Spelat ihop i olika konstellationer, bland annat The Savages, Buddy Chaps, Chad Acters, Positiv Fritid, Chad Rockers, ETOS, Stubborn Rat Band (Hammarström och jag i Stockholm), samt Ol’ Men Band, säger sångaren Nils-Åke Andersson.

– Nästa låt kommer att bli en av Hammarström och sedan en av Lindberg. Sedan är det Björnbom och en av Andersson/Karlsson. Får se hur många vi orkar med. Vi har 10-12 låtar totalt. En sak är dock klar – vi kommer aldrig spela live.

Från och med 8 maj, kommer Dozetterna att vara ”Veckans Dalaartist” på Radio Dalarna. Den första låten heter Silverstänk och kan höras på Spotify och Youtube:

%d bloggare gillar detta: