Martin Lundquist två sekunder från seger i Silverratten

Fagersta MK:s Martin Lundquist och Christian Segerström knep andraplatsen efter vinst på sista sträckan när Silverratten i rally kördes i Älmhult i helgen.

Banans längd var totalt 110 kilometer varav 33 tävlingsväg fördelat på fem specialsträckor. Totalt kom 128 ekipage till start. I klassen A-förare Standard R1B körde Martin Lundquist sin Volvo S 40 med Christian Segerström som co-driver. De avancerade succesivt under tävlingen och avslutade med sträckvinst. Det räckte till 2:a plats i klassen endast 2,2 sekunder från segraren. Tävlingen blev en bra genomkörare inför SM-deltävlingen i maj.

I helgen startade också LH Produkter Mälardalens Sprintcup. Tävlingen avgjodes som en rallyspecial utan noter på en 2,2 kilometer lång specialsträckq som kördes tre gånger. I ungdomsklassen körde Hugo Carlberg sin Volvo 940 med Johanna Carlberg i högerstolen. Det blev seger 2,7 sekunder före Rasmus Gårdman.

I klassen B-förare 2 wd gjorde Kalle Bernhardsson tävlingsdebut med VW Golf 2. Han och Mats Palmkvist körde bra och kom in på en fin 3:e plats.

%d bloggare gillar detta: