19 nya hushåll i behov av försörjningsstöd i Fagersta

Under mars ökade antalet hushåll i behov av försörjningsstöd med 19 i Fagersta och kostnaden har stigit med 350 000 kronor jämfört med samma månad förra året.

Inflyttning av bidragsberoende familjer sker inte bara från de Stockholmskommuner som anklagats hårt av Fagerstas politiska ledning för att ägna sig åt social dumpning av människor som inte kan försörja sig själva. Det sker även flytt från orter ute i landet, bland annat för att det är lätt att få en hyreslägenhet i Kolarbyn.

Under mars månad kom familjer inflyttande till Fagersta från Strängnäs, Borlänge, Västerås och Järfälla. Och månaden före kom nya invånare från bland annat Helsingborg, Ludvika, Trollhättan och Katrineholm, men också Danderyd och Nacka. Totalt betalade Fagersta kommun ut drygt 2,1 miljoner i försörjningsstöd förra månaden. Det innebär att den budget som socialnämnden har för ändamålet inte räcker till.

%d bloggare gillar detta: