Fagerstabo åtalas för förberedelse till mord

En ung Fagerstabo är åtalad för förberedelse till mord och vapenbrott efter att ha gripits av polisen nära Södertälje. I bilen fanns två män och när polisen sökte igenom den hittade de vapen, extrakläder och bränsle.

Det var i samband med spaning som Södertäljepolisen stoppade bilen med de två männen. I framsätet påträffades bland annat en pistol. En av dem är bosatt i Fagersta och misstänks ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Södertälje, där det varit många skjutningar och andra mycket grova brott en längre tid.

”Som ett led i förberedelserna har männen anskaffat, förvarat, transporterat en skarpladdad pistol, flyktfordon i form av två personbilar och en elsparkcykel, skyddsvästar, extrakläder, handskar, balaklavor samt klorrengöringsmedel och motorbränsle”, skriver SVT.

%d bloggare gillar detta: