Inbrott och nedkletat med djuravföring i bostad i Ängelsberg

När husägaren i Ennora utanför Fagersta kom hem till påsk efter en längre utlandsvistelse möttes han av en ovanligt osmaklig överraskning. Någon hade brutit sig in och smetat gödsel över hans hem.

– När jag kom hem sent en kväll efter att ha åkt bil i många timmar tyckte jag direkt att det såg konstigt ut, trodde först att en fågel eller något annat djur hade gått loss. Sedan upptäckte jag de uppbrutna dörrarna. Det var bajs överallt. På möbler, väggar, golv, i öppna spisen, mina personligaste ägodelar som musikinstrument, kläder, dyr kurslitteratur från min studietid och på leksaker, berättar den drabbade mannen.

– Till och med i verkstaden och garaget hade man brutit sig in och smetat på väggar och fordon samt båtar. Även utemöblerna fick sig en sväng.

Husägaren fick börja med att flytta in hos goda vänner i Ängelsberg tills saneringsfirman hade gjort sitt. Allt lösöre som var förstört fick gå raka vägen till soptippen. Det gick inte att få rent.

Vem tror du kan ha gjort något sådant mot dig?

– Jag vet vem det är och har kontaktat personen i fråga och gett honom möjligheten att göra rätt för sig vilket inte verkar ske. Mer än så kan jag inte säga eftersom polisen har varit här och säkrat bevis och det pågår väl en utredning just nu. Jag har aldrig haft kontakt med personen tidigare. Vad jag förstår så har han väl inte mått så bra under en längre tid. Men den här kränkningen är så djupgående att jag själv mår dåligt av den och det kan inte bara få passera.

Hur ska du göra nu ?

– Det är väl bara att gå vidare och inse att man inte rår över människor som uppenbarligen inte har alla hästar hemma. Hoppas på att polisen gör sitt, alternativt att han tar sitt förnuft till fånga, överlämnar sig själv och står för vad han har gjort och ersätter mig för skadorna. Men drar man sig inte för att hälla bajs över en liten femårig flickas leksaker så har man nog inte nödvändig självinsikt eller empati.

%d bloggare gillar detta: