Är detta verkligen något som miljö- och bygg vill bevara?

INSÄNDARE

Läste att anledningen till att flera fastigheter mitt i Fagersta centrum är så bedrövligt fula är att de är kulturmärkta och att miljö- och bygg inte ger tillstånd att snygga upp dem.

Värst är det med de tre sidorna av det så totalt dominerande Liljanhuset som kläddes med gul plåt när Domus slog på stort i mitten av 1900-talet då allt skulle vara funktionellt och lättstädat. Att en så gräslig fasad kan vara kulturmärkt är obegripligt för alla oss vanliga som har det minsta krav på vad som är värt att bevara.

Miljö- och bygg gör det enkelt för fastighetsägarna som kan rycka på axlarna och säga att de får inte göra om nånting, det ska se ut så här i all framtid med följden att Fagerstas centrum aldrig kan fräschas upp annat än på marken.

Har ändå svårt att begripa att gamla tomma skyltar och även för butiker som stängts för många år sedan tillåts sitta kvar år efter år och att hål efter gamla skyltar inte lagas och plåtfasaden inte rengörs. Det kan väl ägaren av Liljan knappast skylla på kulturmärkningen?!

En som vill vara stolt över Fagersta

%d bloggare gillar detta: