Ann-Sofi har gjort Gruvbuseleden till ett omtyckt besöksmål

Nu är påsken på Gruvbuseleden i Riddarhyttan avslutad. Mängder av både barn och vuxna har besökt Bäckaskogen under två veckor. Och nu förbereder Ann-Sofi Fredriksson inför sommaren.

Arbetet med den populära Gruvbuseleden har pågått sedan 2019 och allt som händer där görs ideellt av Riddarhyttebon Ann-Sofi. För varje år har allt fler hittat till leden och glatts åt promenaden där det finns gruvbusar och annat utplacerat i skogen.

– Sveaskog äger marken och de tycker att det är okej med att vi har denna lilla led. Vi har en bra kommunikation. Skinnskattebergs kommun är det sämre med, de har inte velat bidra med något eftersom arrangemangen varit under privat regi, säger hon.

– Från och med i år är dock Gruvbuseleden en egen avdelning i Riddarhyttans hembygds- och intresseförening så då kanske det blir lättare. Jag har däremot haft tur med att få stöd till lite priser för tävlingarna av olika firmor här i kommunen och det är jag så tacksam över.

Under påsken lämnades det in 120 svar på tipspromenaderna. Många barn hade alla rätt och letade även efter de 91 ägg som Gruvfrun och Påskharen lämnat ute efter leden.

Sommarbild från Gruvbuseleden.
%d bloggare gillar detta: