Västanfors bandy förlorade 117000 på ishaveriet

Eftersom Västanfors endast kunde spela 5 av de 11 hemmamatcherna på IP förlorade föreningen 117 518 kronor. Nu får Fagersta kommun krav på att ge kompensation för detta.

Även den andra säsongen med ny kylanläggning för 20 miljoner blev ett fiasko. Isen höll inte för spel och Västanfors fick hyra in sig på Herosvallen i Smedjebacken. Det medförde förutom extra kostnader även missade intäkter som är nödvändiga för att bedriva verksamheten.

Det rör sig främst om uteblivna entréintäkter, missad kioskförsäljning och lotterier, men även en straffavgift på 12 000 för inställda tv-sändningar. Plus extra bilkostnader för funktionärer och domare.

Västanfors begäran kommer att behandlas vid välfärd- och serviceutskottets nästa sammanträde. Därefter går den vidare till kommunstyrelsen.

%d bloggare gillar detta: