Södra och Västanfors får 45 000 för avsaknad av konstgräs i Fagersta

Västanfors fotboll och Fagersta Södra har enligt avtal tillträde till Fagerlidens konstgräsplan för träning och match från den 1 mars varje år. Men än finns inget gräs på plats och därför måste klubbarna hyra in sig i Norberg.

På grund av berg i marken och svåra väderförhållanden under hösten 2022 kunde inte bytet av konstgräsplan fullföljas i enlighet med tidplanen. Det senaste beskedet från NVK och entreprenören för konstgräsbytet, är att planen tidigast kan tas i bruk den 26 april.

För att tillgodose träningsmöjligheter för föreningarnas båda representationslag och i viss mån de äldsta ungdomslagen som ingår i seriespel, har Fagersta kommun i samråd med föreningarna sett över möjligheten att träna och spela träningsmatcher i Norberg.

Kostnaderna för träningsavgifter på extern plan för perioden uppgår till 63 582 kronor. Välfärd och service föreslår kompensation till föreningarna Västanforsoch Fagersta Södra om totalt 44 800 kronor för veckorna 14-17, vilket kommunstyrelsen gett klartecken för.

%d bloggare gillar detta: