Pelle Almqvist och Amie Bramme Sey leder Grammisgalan

Den 3 maj hålls den 40:e upplagan av Grammisar, som prisar det främsta inom svensk musik. Årets värdpar är programledaren och kulturjournalisten Amie Bramme Sey tillsammans med världsstjärnan och flerfaldiga Grammis-vinnaren i The Hives, Pelle Almqvist.

Pelle Almqvist är mest känd som Howlin’ Pelle och frontfigur i rockbandet The Hives, som slog igenom stort internationellt 2000 med albumet Veni Vidi Vicious och hitsingeln “Hate To Say I Told You So”. Sedan dess har bandet turnerat världen över, spelat på festivaler som Coachella och medverkat i stora tv-program som David Letterman och Conan O’Brien. The Hives har under åren vunnit hela elva Grammisar, bland annat för Årets grupp, Årets rock och Årets album.

– Jag har både vunnit och delat ut drösvis med Grammis genom åren och därför kändes det kul för mig att ta steget ut och helt enkelt vara värd för galan, säger Pelle Almqvist.

Amie Bramme Sey är en framgångsrik journalist, debattör och programledare. Tillsammans med sin kusin Fanna Ndow Norrby driver hon produktionsbolaget AF Produktion och leder den hyllande podcaste ”Amie & Fanna” på Perfect Day Media. Amie startade sin karriär på Sveriges Radio och Aftonbladet och leder i år Grammis för fjärde året i rad. Amie är i år även aktuell som programledare för ELLE-galan och gästar i vår humorprogrammet Bäst i Test på SVT.

– Jag ser så mycket fram emot att fira 40 år av Sveriges finaste musikpris tillsammans med en av Sveriges största rockstjärnor, säger Amie Bramme Sey.

Grammis sänds på TV4 Play och Sjuan onsdag 3 maj kl 20.

%d bloggare gillar detta: